Skip to main content

Έκτακτη Ενημέρωση για την Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση

Προς τους απανταχού Χλωμιώτες

 

Αγαπητοί συγχωριανοί, με αφορμή την προσπάθεια που ξεκίνησε η εκκλησιαστική επιτροπή το περασμένο καλοκαίρι στον περίβολο της εκκλησίας μας ‘’Αγία Παρασκευή’’ διοργανώνοντας μια γιορτή για το χωριό όπου όλα τα έσοδα θα πήγαιναν για την αντικατάσταση της στέγης της εκκλησίας μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας ενεργοποιήσουμε διότι υπάρχει ανάγκη για χρηματική προσφορά.

Από τότε έχουν γίνει αρκετά βήματα για την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Συνοπτικά σας τα αναφέρουμε παρακάτω:

  • Με τα χρήματα που μαζεύτηκαν την ημέρα τη γιορτής στο χωριό αγοράστηκαν ήδη οι πρώτες παλέτες με νέα πλάκα . Όμως δεν είναι αρκετές! Επαρκούν μόνο για την μία πλευρά της σκεπής γι’ αυτό πρέπει να αγοραστούν και άλλες!
  • Έχουμε ζητήσει την βοήθεια της τεχνικής υπηρεσίας της Μητρόπολης Αργυροκάστρου και πράγματι ήρθε κλιμάκιο μηχανικών στο χωριό το Πάσχα για να πάρει μέτρα και να επιθεωρήσει την κατάσταση του κτιρίου.
  • Η μητρόπολη μπορεί να εκπονήσει την μελέτη και να συντάξει τον προϋπολογισμό του έργου αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά!

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα και το γεγονός ότι η στέγη της εκκλησίας είναι σε κακή κατάσταση καθώς δεν έχει επισκευαστεί για πολλά χρόνια, πρέπει όλοι εμείς να βοηθήσουμε και να δώσουμε από το υστέρημα μας γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό! Η εκκλησία μας είναι σημαντικότερη και από το δρόμο του χωριού ο οποίος θα φτιαχτεί τα επόμενα χρόνια έτσι κ αλλιώς. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας!

Ο σύλλογος μας στην Αθήνα, σύντομα εντός του Μαΐου θα διοργανώσει έρανο αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα, θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να οργανωθεί ο σύλλογος ώστε να είναι περισσότερο δραστήριος με έργα στο χωριό.

Πρέπει να πιστέψουμε ότι με την συλλογικότητα, την εμπιστοσύνη και την αγάπη για το χωριό μας που μας συνδέει όλους μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα και να διατηρήσουμε αυτή την αρχοντιά. Έχουμε χρέος!

Με εκτίμηση,
Δ.Σ. Συλλόγου Χλωμιωτών « Η Αγία Παρασκευή »