Skip to main content

Πρωτοβουλία του Συλλόγου “ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”

Αγαπητοί συγχωριανοί θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια πρωτοβουλία που πήρε ο σύλλογος του χωριού μας “H ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” ύστερα από την πρόταση του Αηδόνι Σταύρου.

Όπως μάς ενημέρωσε ο ίδιος εμπορεύεται ΛΑΔΙ – ΕΛΙΕΣ – ΑΛΑΤΙ από το κτήμα ΚΑΚΚΑΒΟΣ  στο Μεσολόγγι και εφοδιάζει μαγαζιά εστίασης, παντοπωλεία, μπακάλικα και μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα.

Η πρόταση του ήταν ότι έχει την δυνατότητα να εφοδιάζει όλους τούς Xλωμιώτες και όχι μόνο, με τα παραπάνω προϊόντα.

Στην ιστοσελίδα www.ktimakakkavos.gr μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το κτήμα ,για τα προϊόντα, καθώς και για τις τιμές που πουλάει στο λιανικό εμπόριο. Θα  αναφέρουμε μερικά παραδείγματα για να γίνει κατανοητό από όλους. Όπως θα δείτε οι ελιές extra jumbo στοιχίζουν 5.20€ / κιλό (με το φπα) για εμάς η τιμή θα είναι 4.00€ / κιλό,το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τενεκές 5 λίτρων στοιχίζει 28.60€( με το φπα) για εμάς η τιμή θα είναι 20.00€,το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τενεκές 17 λίτρων στοιχίζει 75.00€ για εμάς η τιμή θα είναι 60.00€, το αλάτι στοιχίζει 1.50€ / κιλό(με το φπα)για εμάς η τιμή θα είναι 1.10€ / κιλό.

Όπως μας τόνισε η ποιότητα των προϊόντων είναι εξαιρετική και θα είναι στην καλύτερη τιμή της αγοράς σε σχέση ποιότητας / τιμής. Το κέρδος για το χωριό μας θα είναι το 10% της κάθε αγοράς π.χ  αν κάποιος προμηθευτεί προϊόντα αξίας 300€ σε ένα χρόνο τότε θα είναι σαν να ενισχύει το χωριό με 30€ πολύ απλά μόνο και μόνο αγοράζοντας προϊόντα τα οποία όλοι καταναλώνουμε, που στην αγορά θα τα  βρίσκαμε πιο ακριβά και πολλές φορές η ποιότητα δεν θα είναι τόσο καλή. Το κέρδος για τον καταναλωτή θα είναι διπλό γιατί θα αγοράσει ένα ποιοτικό προϊόν σε πολύ καλή τιμή και επίσης το χωριό θα έχει όφελος από αυτό!!!

Ο σύλλογος Χλωμιωτών θα στηρίξει αυτή την ενέργεια  και αναλαμβάνει την ενημέρωση όλων των Χλωμιωτών και τη προσπάθεια για προώθηση των προϊόντων σε γνωστούς και φίλους.

Ο Αηδόνης Σταύρος  1ον) αναλαμβάνει την παράδοση των προϊόντων εντός Αττικής, ενώ εκτός Αττικής τα προϊόντα θα στέλνονται και ο παραλήπτης θα επιβαρύνεται με τα μεταφορικά έξοδα. 2ον)υποχρεούται να κόψει απόδειξη παράδοσης / παραλαβής στην οποία θα αναγράφεται η ημερομηνία, το όνομα του αγοραστή και το ποσό που αγόρασε. Το μπλοκ αποδείξεων θα είναι αριθμημένο και διπλότυπο, μια απόδειξη για τον αγοραστή και μία για τον σύλλογο. Τα έσοδα θα πηγαίνουν στο ταμείο του συλλόγου και θα κρατείται αρχείο για κάθε ενδιαφερόμενο. Επίσης 1-2 φορές το χρόνο θα γίνεται σχετική ενημέρωση για το ποσό που έχει συγκεντρωθεί και ποιες οικογένειες βοήθησαν για τον σκοπό αυτό!

Αγαπητοί συγχωριανοί ή αρχή έγινε από την Θεσσαλονίκη. Ενημερώθηκαν οι εκεί οικογένειες και εστάλησαν δείγματα με τα προϊόντα. Τα σχόλια που λάβαμε ήταν πολύ θετικά και έγιναν οι πρώτες παραγγελίες. Συγκεκριμένα η οικογένεια του Γιώργου Μούση αγόρασε προϊόντα συνολικής αξίας 251€…Και ο Δημήτρης Καμπέρης συνολικής αξίας 1365.50€..!!!!!!Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δημήτρη Καμπέρη ο οποίος ανέλαβε την παραλαβή και παράδοση των προϊόντων καθώς επίσης και για την προώθηση των προϊόντων OΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕIΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟYΣ ΚΑΙ ΦIΛΟΥΣ γνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει να αυξηθούν τα έσοδα για το χωριό. Από αυτές τις δύο παραγγελίες το χωριό μας είχε κέρδος 161.65€.!!!

Τα πρώτα βήματα έγιναν και στην Αθήνα, ο Γιώργος Κικινας αγόρασε προϊόντα αξίας 80.00€,ο Βασίλης Ζέρβας 60.00€,ο Λεωνίδας Αηδόνης 360.00€ και προστέθηκαν άλλα 50€ με το συνολικό ποσό να φτάνει στα 211.65€!!!!

Τα νούμερα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά αφού ακόμα είμαστε στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας.  Ο σύλλογος θα κάνει προσπάθειες να μεγαλώσει την γκάμα των προϊόντων έτσι ώστε να μεγαλώσει και το κέρδος για το χωριό μας. Αν οποιοσδήποτε  έχει κάποια ιδέα, ευχαρίστως να την παρουσίαση στο σύλλογο και να το συζητήσουμε, ο σύλλογος είναι ανοικτός σε όλους και για όλες τις ιδέες!!!

Σας ευχαριστούμε!

 

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Χλωμιωτών “Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”